Zangles

In de ruime en lichte studio De Stemming geef ik zangles en stemcoaching.

Mijn basis is de klassieke zang(techniek) en van daar uit help ik een leerling zijn/haar stem te ontwikkelen. Een goede techniek, is mijn ervaring, vergroot het plezier in zingen, het zelfvertrouwen en de mogelijkheden voor wat betreft het repertoire of dat nu klassiek, cross-over of iets uit het lichte genre is. Dat heeft er al toe geleid dat leerlingen van mij bij goede, professionele opleidingen zijn terecht gekomen zowel voor klassiek als musical. De meeste van mijn leerlingen echter, zingen gewoon als hobby. Jong en ook ‘wat ouder’ vindt zijn/haar weg naar mijn leskamer en vandaar eventueel naar een koor of band. Een les wordt begonnen met een oefening om de stem op te warmen maar ook om de techniek te verbeteren. Daarna is het tijd voor een zangnummer, een klassiek lied of bijvoorbeeld iets van Celtic Woman. In overleg, uiteraard maar ik zal daarbij zeker ook repertoire aanreiken dat tot het verleggen van grenzen prikkelt.

O ja en ik wil graag dat leerlingen zich laten inspireren door de inhoud: de techniek moet het mogelijk maken om uiteindelijk met je hart te kunnen zingen, als solist, als duo, in een koor…. Wat is mooier dan dàt!”

  • De lesdagen zijn woensdag, donderdag en vrijdag: overdag maar ook ’s avonds.
  • Lesduur, aantal lessen (minimaal 10) en vorm (individueel,duo, groep) in overleg.
  • Ook is er de mogelijkheid om ensemble-les te krijgen: mensen die graag in klein verband samen zingen en een vaste groep willen vormen worden begeleid in het vinden en instuderen van passend repertoire.
  • Tot 21 jaar lesgeld zonder BTW
  • Boven de 21 jaar lesgeld plus 21%BTW

Het les-seizoen loopt weliswaar zoveel mogelijk parallel met het seizoen van het regulier onderwijs, het is echter wel mogelijk om op elk willekeurig moment met de lessen de starten. De lessen moeten in 12 maanden opgenomen worden. Lessen die door de docent worden afgezegd worden in overleg altijd ingehaald. Lessen die door de leerling op de dag van de les worden afgezegd worden in rekening gebracht, in andere gevallen wordt een nieuwe datum afgesproken.

Contact

Gerelateerde artikelen

Sing-inn

Uitdagende canons Sing-Inn! De Sing Inn-avonden worden gehouden in mijn werkruimte De Stemming (Schoolstraat 102 in Goor). Vrijdag 3 april: Canons 2.0 Als er iets…